25 октомври 2005

БЕЗУМИЕ

Всички хора се раждат с чисти и невинни сърца, всички се стремят да живеят щастливо, копнеят за взаимност и любов.... И с малко повече усилия от всички е възможно тези емоции да се запазят завинаги. Ако хората се научат на повече търпимост и ако полагат малко повече усилия да разбират другите ще "спестят" на медиите толкова кървави репортажи.
Напоследък по света се случват като че само лоши неща - атентати, убийства, протестни демонстрации. Сякаш всички хора са полудели, изгубили са чувствата си някъде по пътя на алчността, заключили са сърцата си и се подчиняват само на най -жестоките инстинкти... Сякаш по земята няма вече човешки същества, а само обезумели, зли чудовища, които, водени от жажда за власт, пари и повече сила, бавно, но сигурно се самоизяждат...
Никоя религия, идеология или нация не заслужава нейните последователи да умират в
името й, да се борят ожесточено със себеподобните си само защото изповядват вяра в различни неща или имат различно родно място. Много по-истинско, по-човешко е, с вяра в хората и доброто в тях да се живее в хармония с другите и всеки ден да се прави по едно малко чудо.
То тогава светът ще стане толкова прекрасно място за живеене...Всъщност той и сега си е точно това - един земен рай, но май доста се е поизмърсил.
Трябва и да можем да помълчим минута... Да помълчим с почит, прослава и поклон пред най - светлото и най - чудното от всички чудеса на света - прекрасния човешки живот.

2 коментара:

Анонимен каза...

Да си БЕЗ-умен за съжаление си е диагноза. А това вече нее в моята компетентност. И днес "водещите новини" го потвърдиха. За сега и аз ще помълча...,но утре...-дано няма водещи новини

MARIANNA7 каза...

Напротив има винаги водещи новини.Има и разтърсващи факти, но не може и без тях.