06 юли 2008

Явлението


Жанр: Драма, Мистерия
Година: 2008
Страна: САЩ, Индия
Режисьор: М. Найт Шиамалан
В ролите: Марк Уолбърг, Зоуи Дешанел, Джон Легуизамо, Бети Бъкли, Ашлин Санчес, Джеръми Стронг
Всичко започва без никакво предупреждение, като гръм от ясно небе. В рамките на минути, в главни американски градове започват да умират хора по един странен и жесток начин. Какво причинява тази внезапна промяна в човешкото поведение? Дали това е нов вид терористична атака, експеримент, който е тръгнал в погрешна посока, токсично експериментално оръжие, нов смъртоносен вирус?
Филмът на режисьора М. Найт Шиамалан, „Явлението” e параноичен и динамичен трилър, засягащ основният човешки инстинкт за оцеляване.


6 коментара:

Bla каза...

Я, още един филм, който не бих препоръчал на никой. :D

MARIANNA7 каза...

Не се и съмнявам в твоите достойни качества.Но пишейки за определени филми не целя да ги препоръчвам за гледане, а описвам впечатления от това, което гледам. А относно филма "Явлението" - Да наистина в него няма това по което ти си падаш.

dzver каза...

Също като при The Myst и този филм те подстрекава често да използваш бутона fast forward, но като цяло е доста добър. Има потресаващи кадри, но не е horror.

7/10 от мен.

MARIANNA7 каза...

Съгласна съм, че от време на време затварях очи и потръпвах от страх, но наистина не е ужас. По принцип избягвам подобни сюжети, но този не е чак толкова, че въобще да не се гледа. както се казва има нещо в него.

Bla каза...

"The Mist" е един доста приличен филм - не само жанрово, но и естетически (пък и определено е мой тип)... И е всичко, което "Явлението" само мечтае да бъде.

MARIANNA7 каза...

Навярно си прав за филма "The Mist", но не съм го гледала. Прочетох резюмето му, но нямам желание да го гледам, въпреки препоръките.