06 май 2008

BG Кръстника 3


Любен Гоцев – истинският


Кръстник




Георги Стоев (1973-2008) - плати с живота си за трилогията „ВГ Кръстника”. Първата част на скандалната гангстерска сага за процесите в подземния свят излиза през пролетта на 2007 г. И се превръща в бестселър. Още тогава авторът предупреждава: „Ще ме убият!”. Прогнозата му се сбъдва близо година по-късно, малко след излизането на третата част на книгата. Стоев е разстрелян показно посред бял ден в центъра на София, зад хотел „Плиска”. На 7 април, понеделник, в 12, 53 ч. Три куршума ликвидират най – продавания български автор, описващ без страх тайните на подземния свят и срастването на държавата с организираната престъпност. Георги Стоев остави сами вдовица и 7-годишно дете.

BG Кръстника 3

Разкритията в трета част:



- Кои са физическите убийци на Илия Павлов - как Пепи Фюрера

и Серафим Антонов очистиха боса на „Мултигруп;

- Какво се крие зад тайната връзка на Маджо и Любен Гоцев;

- Как проституират известните фолкпевици;

- Стоил Славов разстрелял лично Мето Илиенски;

- Маргина се кълне над ковчега на Руснака: „Маджо ще отмъстя”



Не се ли питате всяка сутрин, когато се събуждате: “В каква държава живея?” Защото аз се питам. И отговорът за съжаление от 12 години се забива в съзнанието ми с едно и също гадно звучене: В държавата на Маджо.”

2 коментара:

Анонимен каза...

Книгата е отражение на събитията в страната през последнте години. Хубаво е да се прочете. Човекът си отиде, но поне остави нещо след себе си.

MARIANNA7 каза...

Не е лошо да се прочете.