18 май 2008

21


Жанр: Драма
Година: 2008
Страна: САЩ


Режисьор: Робърт Лукетич
В ролите: Кевин Спейси, Лорънс Фишбърн, Джим Стърджис, Кейт Босуърт



Историята на петима студенти по математика, които променят играта на блекджек завинаги... Бен Кембъл (Джим Стърджис) е срамежлив и брилянтен студент по математика, чиято нужда от пари за месечната му такса се задоволява чрез картите. Той е вербуван да се присъедини към група от най-умните студенти в училището, които всеки уикенд се отправят към Вегас с фалшиви самоличности и ноу-хау за това как да обърнат в своя полза играта на блекджек. С неортодоксалния си професор по математика и гений в своята област, Мики Роса (Кевин Спейси), те „разбиват кода” на играта, чрез броене на карти и заплетена система от знаци. Съблазнен от парите и живота в Лас Вегас и от своята секси съотборничка, Джил Тейлър (Кейт Босуърт), Бен се впуска в приключението. Адреналинът се вдига от броенето на карти и високите залози, които са предизвикателство, състоящо се не само в това да следиш играта правилно, а и в опасността да те забележи видео-охранителя (Лорънс Фишбърн).

21 Movie Trailer - First Look

2 коментара:

Анонимен каза...

Хубав филм. Прекрасно предложение. Приятен е за гледане.

Анонимен каза...

Кевин Спейси е на върха като звездата и продуцента на "21", който събра $24.1 млн. от петък до неделя, според последните данни на студиото.
“21” се радва на добър съспенс, който събужда интереса на зрителя и задържа вниманието му достатъчно дълго. Може и да не разбирате нищо от карти и от доста сложната система, която позволява на групата да спечели стотици хиляди долари, но персонажите са добре разработени и отношенията между тях – както по време на играта, така и в личен план - са в центъра на сюжета.

Филмът смесва два типа истории: “комарджийски” и от типа, който разглежда отношенията учител – ученик. Без да достига до истинската хазартна страст “на живот и смърт”, когато сме увлечени да следим коя ще бъде следващата карта или как помръдва мускулчето на начие лице, “21” не задълбава и в моралната страна за личния пример и отговорността на учителя. В този смисъл филмът е лековат, малко повърхностен, но пък добре скицира последиците, които главозамайването от успеха предизвиква у Бен и приятелите му. Може би няма да се помни дълго.