28 януари 2008

Ирония судьбы. Продолжение (2007)


"Ирония судьбы. Продолжение": Клип Пугачевой и Орбакайте
• комедия / мелодрама
• Режиссёр: Тимур Бекмамбетов
• Сценарий: Константин Эрнст, Анатолий Максимов, Тимур Бекмамбетов, Алексей Слаповский
Продюсеры: Константин Эрнст, Анатолий Максимов, Тимур Бекмамбетов
Художник: Валерий Викторов, Мухтар Мирзякеев, Николай Рябцев
Оператор: Сергей Трофимов
Костюмы: Варвара Авдюшко
Монтаж: Дмитрий Киселев
Композиторы: Юрий Потеенко, Микаэл Таривердиев
• В ролях: Сергей Безруков (Ираклий), Елизавета Боярская (Надюша), Константин Хабенский (Костя Лукашин), Андрей Мягков (Евгений Лукашин), Юрий Яковлев (Ипполит), Барбара Брыльска (Надежда Шевелева), Валентина Талызина (Подруга Надежды), Александр Ширвиндт (Дядя Паша), Александр Белявский (Дядя Саша), Вилле Хаапасало (Турист в обезьяннике), Михаил Ефремов (Дед Мороз), Евгения Добровольская (Снегурочка), Константин Мурзенко (Сержант Быков), Роман Мадянов (Майор Мамонтов), Виктор Вержбицкий (Мужик на остановке), Нина Русланова (Соседка на крыше), Инга Оболдина (Таксистка), Анна Семенович (Женщина с ребенком в Пулково), Эльдар Рязанов (Сосед Кости в самолёте)
Ето вече 30 години "Ирония на съдбата" е любим филм на поколения, посветен на посрещането на Нова година. Героите на филма ни станаха почти като родни, но никой не знае какво се е случило с тях в последствие. За посрещането на Новата година се готвят в Москва , в Санкт Петербург и разбира се на Трета улица на строителите. Тридесет години изминаха откакто Женя Лукашин вижда своята Надя. Времето не е пощадило техните отношения и те са разделени.Тя се връща в Ленинград.Старите приятели продължават всяка година да ходят на баня, но към тях се е присъединил Костя - синът на Женя от новия му брак, впрочем, също неудачен. И ето Павел и Александър, вече дядо Паша и дядо Сашо наговарят Костя да извърши за баща си новогодишно чудо и да се отправи.... в Петербург. Но в техния хитър план се намесва случайността - там в квартирата на познатия адрес - Трета улица на строителите, дом 25, квартира 12, живее красавицата Надя, дъщеря на предната Надежда. И точно в този ден нейният кандидат - жених Иракли идва, за да иска ръката й от родителите....
Премиера на 21.12.2007 година.
Официален сайт

4 коментара:

Анонимен каза...

Хм...заинтригува ме.Харесвах филма навремето.Интересна история.Не знаех,че има продължение.Както пишеш в анонса ми изглежда интересно продължението на филма.Откъде мога да го гледам?

MARIANNA7 каза...

Обади ми се в скайпи ще ти отговоря на въпроса. Филмът няма субтитри на български все още. Вярвам, че не е проблем превода.На мен лично ми хареса. Има връзка със стария филм.

MARIANNA7 каза...

P.S. забравих да напиша, че самия анонс е превод от руски. Не съм написала своето мнение. Затова да кажа в няколко думи. Подбрани са подходящи артисти, които добре играят ролите си. Попадението според мен е на ниво. Намирам го за много по-добро продължение в сравнение с някои американски филми. Може би всява някакво разочарование на пръв поглед със събитията от преди години и това, че в живота няма вечни неща особено във взаимоотношенията в личен план на главните герои от преди 30 години. И все пак някак те обхваща едно чувство приятно,мило като гледаш познатите лица, но вече променени от годините. Няма как времето слага своя отпечатък бързо върху външния вид на идивидите, а възможно ли е да не се променяме и в личните си взаимоотношения? Напълно нормално е в един момент да стигнеш до извода, че пътищата на двама влюбени, обичащи се - се разделят. Всеки поема по своя път. Хубавото е, когато се запазват добри спомени. Тези добри спомени те карат да се чувстваш щастлив цял живот.

k7 каза...

Най-после и аз гледах продължението на "Ирония на съдбата 2". Права си, че попадението е добро. Като българин да кажа : Можеше и по-добре. Не е лошо филмчето. Предполагам ще събужда интерес. Лично аз се забавлявах докато го гледах.