05 април 2006

ДУМИ

Днес, когато ценностната система на хората е насочена към парите и материалното, трябва да опитаме да бъдем по-духовни. Ключът към него е словото. Нека да бъдем позитивни.
От древни времена хората са открили силното въздействие на изречените думи. Те могат да обиждат и нараняват, но могат да окрилят и възвисяват.
“Добрата дума, железни врати отваря”. В живота си ежедневно трябва да бъдем положително настроени към себе си и околните.
Понякога една дума може да промени живота на някого към добро или към лошо.
Всеки човек е господар на думите си и сам избира какво и кога да изрече. Думите трябва да съдържат добри нюанси и добри пожелания, за да събудят добри реакции.
И може би трябва да се замислим, кой кога за последно е казал добра дума? Дума изразяваща, обич, възхищение, радост, удивление за всичко което ни заобикаля, на близък човек или на непознат... Добрата дума струва повече от златото. И да завърша с един афоризъм: “Да не говориш с човек с когото може да се говори, значи да изгубиш човека ! Да говориш с човек, с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си !
Умният човек не губи нито човека, нито думите си !”

2 коментара:

Анонимен каза...

Бих искала да допълня, че думите са И тест. Както мислиш - така и се изразяваш.Според това как ги И подреждаш е вече второ ниво на тес-та: "Кой си, какъв си".
Да боравиш с най-силното оръжие на всички времена си е изкуство, а да тестваш написаното...ТИ Маранна, по-добре и от мен знаеш, че е прeвилегия.
Поздрави за теб и словото ти ! Продължавай! Пиши! То се вижда дали се чете - над 9000 посещения!

Тествай - ангелЧЕ на ДУМИТЕ!

MARIANNA7 каза...

Както винаги си ме разбрала. Тествам ги думите и ти го знаеш добре.:))) Приятно ме изненада с появата, кога ще си дойдеш?