18 март 2006

The Postman


За увеличаване на нивото на престъпността и за зачестилите
нападения на расистка основа църковните водачи винят милициите, които наричат
себе си "Холнисти". Една от най-радикалните и най-мощни групи твърди,
че неин основател е прочутият политически оратор Нейтън Холм.
Последният от големите градове изчезнал още докато баща ми бил дете. Това са думите на Надежда - дъщерята на пощальона.
Жертва на още една война. Той разказва за последвалата чума и как оцелелите се криели, разпръснати в малки селца, с надеждата да оцелеят при последвалата вълна от лудост,чиято цел била да ги лиши и от малкото, което притежавали. В онези дни той обикаля сам. Самотен свидетел на царуващия хаос. Самата земя паднала жертва на безумието. Той разказва истории за Тригодишната зима, как мръсният сняг
не спирал да вали. За океана, безплоден, отровен, почти мъртъв. И за това, как 16 дълги години хората се взирали в небето, и се молели Големите бели дробове отново да заработят.
Океанът сякаш въздъхнал с облекчение.

С тези думи започва цялата измислена история за пощальона.
- Аз съм представител на правителството на САЩ. Упълномощен от... Заповед 417 на новия Конгрес да възстановя... ...комуникационния маршрут... в Айдахо и...долен Орегон. Аз съм вашия пощальон. Много се извинявам, но нали знаете, че подправянето или възпрепятстването на пощенските доставки е федерално престъпление и Декрета на Болин изисква от Вас да осигурите всички пощальони.
Да това е началото за създаването на едно движение, на пощальоните разнасящи добрите новини и вярващи в Съединените щати. Те искат мир, равноправие, свободен
живот и успяват да се преборят с бандитските групи, които мародерстват останалите живи хора и вземайки всичко, което им е останало - това е в бъдещето говорим за 2040 година. Отново се доказва , че когато човек вярва в нещо добро и успява да го постигне. Пощальонът - човекът разнасящ добри новини.
Главната роля се изпълнява от Кевин Костнър. Той вижда крехкостта на хората и колко лесно попадат под хомота на тираните. Но и помага на обикновените хора да вникнат дълбоко в себе си и да открият смелостта. Общуването на хората като нация отново ще ги направи силни и обединени.

Няма коментари: