25 януари 2006

КЕВИН КОСТНЪР - ОБИКНОВЕНАТА ЗВЕЗДА

филмография

Все по - често го сравняват с такива знаменити предшественици като Гари Купър и Хенри Фонда. Търсят общото в подхода към ролите, в ръста, в елегантността на движенията
и поведението пред камерата. Онова, което отличава Костнър от тях е по - скоро житейското му поведение удивително скромно и делнично за звезда от неговия мащаб.
Родителите на Костнър са от Южна Дакота. Точно там след време той ще заснеме големия си успех "Танцуващият с вълци" . Връзките му с индианците далеч не са повърхностни и само емоционални. Кевин се ражда и израства в Пасадена, където живее и до днес.Изучава в колеж маркетинг.
Първата му поява на театрална сцена е катастрофална, но провалите винаги го карат да се стегне.
Истинският му успех в киното идва през 1984 година със " Силверадо" на Лорънс Каздан.
Характерът му се проявява не толкова в изиграните, колкото в отказаните роли. Той спокойно може да бъде наречен "актьор на отказа". Той не приема да изиграе бащата на атомната бомба Опенхаймер, предложена му от Пол Нюман и т н.
Кевин дълго и внимателно премисля и се заема само с онова, което наистина му лежи на сърцето.
Има снимани много филми, които са с рядък успех, като - "Недосегаемите", "Танцуващият с вълци" и със зашеметяващ успех - седем "Оскара" - а и небивал зрителски интерес.
Интересни за гледане са филмите "Бодигард" или " Писмо в бутилка" и още много.
Костнър демонстративно се дистанцира от холивудския стил на живот. Журналистите непрекъснато напомнят, че живее усамотено, поддържа постоянни връзки с родителите си.
умилително е неговото отношение е към съпругата, с която са женени от дълго време и трите му деца.Очевидно животът и всекидневието на Костнър не съвпадат с холивудските стандарти. Той е по - скоро една звезда, която не се стреми да бъде звезда.

2 коментара:

Анонимен каза...

Страхотен аптист.Харесвам го и аз.

MARIANNA7 каза...

Аз също харесвам ролите направени от него. Играе толкова непосредствено...