06 ноември 2005

МЕЧТА ОТ ДЪЖДА

Тава е един от онези дни, когато слънцето сякаш се изморява да свети и се сменя с дъждоносни облаци. В такъв ден може да се чувстваш безумно щастлив, защото може и след час или два слънцето отново да изгрее.
Вали... Дъждовните капки нежно докосват земята, която се възражда и обновява. Въздухът ухае на чистота. Цялата природа светва. Листата, вече повехнали тук там от есента, блестят като посипани с бисери. Тревата е засипана с малки капчици, светят на слънцето като цветни стъкълца. Цветята също са добре измити и ароматите са им по-силни и уханни и цветните им шапчици греят във всички багри от палитрата на живота.
След ободряващия дъжд всичко е много по - добро и ти го виждаш и усещаш с цялото си същество.
Сякаш дъждовните капки отмиват очите на хората и те гледат света по нов начин, търсят красотата му и се радват от сърце. А хората с радостни сърца са щастливи и вярват в чудеса и умеят да ги правят, а щом има чудеса, няма невъзможни неща.
Не е ли този дъжд една малка сбъдната мечта, което небето е пратило на нас угрижените хора, да видим, че светът е просто прекрасен и че можем да му се наслаждаваме от сърце, стига да искаме?
Вали....

6 коментара:

Анонимен каза...

Мдааа мечтата може да е от дъжда.Инте- ресно светоусещане. Не бях се задъбоча- вала толкова в тези така "банални" на пръв поглед явления - дъжда в този слу- чей. Поръчай ми още малко дъжд, ако имаш тази власт, защото доста очи трябва да се измият... А ако трябва и душите да пречистим ...може би ще се надяваме на скрежа... Дай ми скреж........
Мечтател умен , с образ от теб възможен - да сътворим!

MARIANNA7 каза...

За пречистването на душите ми се струва неосъществима мечта да стане с каквото и да било природно явление.Едва ли има някой такава власт, за да създаде перфектен образ.Нека не бъдем идеалисти.
Предлагам да бъдем реалисти ,а понякога ,дори за миг мечтатели и романтиката да се прокрадва поне за малко красота , свежест и обновление в живота ни.Че какво е живота без мечти?!

Алекс каза...

чака се сняг, за него писания ще има ли

MARIANNA7 каза...

Не съм мислила какво ще пиша още.Може и за зимата да напиша някоя дума , макар, че по принцип обичам пролетта като сезон.

Orlin каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
MARIANNA7 каза...

Нека се задържи снега. Да стане приятно за окото . Да е красиво навън . Може и да се наканя.Все пак е още първия за тази зима....