14 октомври 2005

ПЪТ

Път, пътуване, пътешествие... Мрежа от преплетени посоки, от картини, които чакат да ги видиш и от места, в които точно твоят крак не е стъпвал. И ти си откривател - избираш нова посока всеки път, откриваш по едно ново място с всяка крачка, чувстваш се свободен, летиш...
За теб пътят никога не свършва, винаги искаш още и още. Искаш да обиколиш първо цялата страна, после цялата Земя, а защо не цялата Вселена.
Всеки път води към нещо ново, различно; нещо, което носи нови по - силни емоции и те зарежда с още по-силна енергия.
Според една английска поговорка пътят свършва там, където се срещнат влюбените. Това е така, но само донякъде. Това е така, защото с тази среща завършва едно дълго пътуване, едно търсене /може би несъзнателно/ на онази половинка, която ще те допълни до получаването на идеалния кръг и оттам започва едно ново съвместно пътуване, което може би няма да свърши цял живот, а може би не...
Някои казват, че ако не знаеш накъде си тръгнал, със сигурност ще стигнеш някъде другаде. Но очарованието на пътя е точно в това, че не ти е ясно къде точно ще те заведе. Може би на онзи невероятен плаж или на планинската полянка, или в онзи величествен град някъде далеч.
Животът е едно велико пътуване, един път, който води някъде...
Какво е пътят ? Една крива линия, която свързва две точки, но всъщност толкова ли е просто...
Път, пътуване, пътешествие - щастливи мигове, емоции. Пътищата се преплитат, объркват се посоките, но в крайна сметка, всеки стига там, за където е тръгнал.

Няма коментари: