11 октомври 2005

ЧОВЕК Е НЕЩАСТЕН, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е ЩАСТЛИВ

Душата на човека жадува за свобода, за живот, за полет... Тя търси красивото, стреми се към съвършенство, копнее за разнообразие и цветове. Иска да се радва, да открива смисъл във всеки ден и да се наслаждава всяка минута...
Скучно е, когато вървиш по улиците и гледаш надолу. Пропускаш синьото в небето, слънчевите лъчи. И тогава душата ти плаче, мислите придобиват тъжни краски, животът ти изглежда безмислен, скучен, еднообразен.
Само за секунда да погледнеш нагоре ще видиш колко пъстър и пълен с разнообразие и красота е света. Ако се загледа в живота, ще види безброй усмихнати и щастливи лица. И тогава душата му полетява в мечти, идва совободата и чувството, че си истински човек.. щастлив човек.
Животът е жив и пулсиращ, цветен и разнообразен, пълен с любов, красота и добри поличби. Не трябва да се чака благоприятен момент, трябва сам да си го създаваш.

4 коментара:

Orlin каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
MARIANNA7 каза...

Има много поличби , но те не са най-важното в живота...Човек може и да е суеверен , а може и да не е .

Анонимен каза...

Да ......... за човека и щастието...
Браво! Благодаря, че те има ОЩЕ ЖЕНА!така мога да те определя по откровението ти МАРИАНА7. А аз вече трудно виждам красотата, губя хармонията си и мисля за ИСТИНАТА. Да, знам ..., че ще ми кажеш че истината и щастието са синоними на съдбата - и ще си права !
Сега ми остава само да ти се доверя и да почерпя от вярата ЗА ДА ПРОДЪЛЖА!

MARIANNA7 каза...

Да така и трябва да сме смели , силни и упорити....