09 август 2005

ЕДИН ЖИВОТ

Прекрасно е да живееш . Това е една непрекъсната борба,която се превръща в мъчително изпитане на човешкия дух. И някои хора в момент на отчаяние казват, "за какво да живея повече?", но винаги има причина заради, която да искаш да станеш сутрин, да погледнеш през прозореца и да видиш изгряващото слънце. Заслужава си да се опита, нали един живот живеем. Наблюдавам хората около мен, те понякога превръщат себе си в мъченици, които насила се разпъват на кръст. Ако се замислим за миг, че трябва да воюваме за правото си на живот със сигурност всички щяха да треперят над собственото си съществуване и да го пазят като съкровище.
Глупаво е да се заблуждаваме, че можем да получим нещо даром, за красивите си очи,но това не трябва да ни обезкуражава, а напротив да ни мотивира. Забелязвам за липсата на мотивация в младите хора, те приемат всичко, което е около тях като даденост и колкото да се стремиш да ги подтикваш да работят за себе си, и върху себе си, не помага. Те стават с едничката цел да изиживеят деня си, нямат планове, които да преследват, които да придават смисъл на техния живот .
Затова трябва да помогнем на такива млади хора, да им покажем, че живота е хубав и в него има толкова приятни моменти, трябва да преследваме мечтите си , да ги осъществяваме. Дали красивата приказка би свършила работа? Може би
по - добре от това да се дават непрекъснати съвети до безконечност.
Заспиваш... Отпускаш се... Очите се затварят. Чувстваш се спокоен. Представяш живота си като на филмова лента и се чувстваш герой във филм, но дали там ти си постигнал всичко , което си желал?Има ли продължение? Все пак един живот живеем.

3 коментара:

Анонимен каза...

Sega 6te ti zadam edin vupros i iskam otgovor burz .Koe ili kakvo te e predizvikalo da pi6e6 vuv vruzka s tazi tema?. napi6i mi ...

MARIANNA7 каза...

Винаги съм мислила на тази тема, затова реших да пиша точно по този въпрос, а може и да има нещо конкретно , но...

Анонимен каза...

Skypa moq..... priqtelko,
znam 4e znae6 kakvo e jivota - DAR i tvoi i moiu i na vsi4ki nas. PAZI go ne go pilei za pragmatizym a samo za emocii........ Bog e lubov - emociq bydi BOJESTVENA.
Ne me iznanadva otkrovenostta ti ... tq samo moje da me stopli i da mi dade sila za da moga da prodylja - da ne gubq svoq DAR!