20 март 2012

Какви продукти са необходими за младост и красота на кожата?

"Ние сме това, което ядем" - много от нас са чували тази фраза. Известната френска лекарка и шампион за здравословен начин на живот, Мишел Фам е съставила списък на уникални продукти за красота, които със сигурност ще бъдат в диетата на тези, които искат да бъдат с устойчива, красива, млада кожа и добър тен.

"Красотата идва отвътре. Дори най-скъпият най-ефективният крем ще се окаже безсилен, ако ядете набързо храна в два часа през нощта. Това е вредно за здравето, и следователно - и за кожата. Яжте правилно! "- Мишел препоръчва продукти, тя препоръчва да се включват в диетата!


Маслиново масло

Съдържа повече от полиненаситени мастни киселини и антиоксиданти, необходими за младостта, стегнатостта и еластичността на кожата.
Зелен чай
В допълнение към антиоксидантни свойства има способността да се намали нивото на "лошия" холестерол в организма и повишаване на "добрия".
Соеви продукти
Разбира се, ако те съдържат естествена соя, но не и генетично отглеждана. Те са богати на калций, желязо, витамин Е (от съществено значение за нормалното образуване на колаген и еластинови влакна), фибри, подобрява храносмилането и пречиства организма от токсините (и по този начин предотвратява образуването на акне и други кожни проблеми), протеини. Последното е необходимо, за да направи кожата за дълго време да остава млада.

Джинджър

Той подобрява кръвообращението и пречиства кръвта, следователно, кожата получава повече хранителни вещества.
Чесън
Укрепва имунната система, предпазва организма от атака на свободните радикали, с оглед предотвратяване от стареене.

Червена боровинка
Съдържа много витамини и минерали, подобрява сърдечно - съдовата система, има анти - канцерогенни свойства.
Овесени ядки
Съдържат диетични фибри, повече отколкото всяка друга зърнена култура, нормализират холестерола, подобряват състоянието на мазната кожа.

Тиква
Тиквата - отличен източник на бета - каротин (провитамин А), витамини Е и С. С право може да се нарече,че е основна за нашата красота.

Чери домати
Витамини А и С са много по-високи, отколкото в обикновените.

Мляко 1%

Идеалният ежедневен източник на калций, необходим за доброто състояние на кожата, косата и ноктите. Също така не забравяйте киселото мляко!

Броколи
Склад на витамини А и С, фибри и калций. Те се препоръчват особено в случай на непоносимост към мляко: естествения калций се усвоява много по-добре, отколкото, от таблетките.

Сьомга
Осигурява на организма необходимото количество полиненаситени мастни киселини омега-3, нормализиране на кръвното налягане и метаболизма, подобряват текстурата на кожата и състоянието на косата.

Ръжен хляб
Богат на фибри и витамини B, предотвратява от лющене и дразнене на кожата.

Ориз
Осигурява на организма с цинк, мед и силиций - минерал, който подобрява метаболизма на кожата и подсилва защитната и функция.

Портокали
Богати на фибри и витамин C, подобряват имунитета.
Боровинките
Те са мощен антиоксидант..

Спанак
Един добър източник на витамини А и С, К, магнезий, калий, желязо и пречиства организма от токсините.

Няма коментари: