08 май 2009

Не губете време


Времето непрекъснато се движи. Затова, ако може да свършим нещо полезно, нека го направим незабавно! Както се казва, уловете мига! Не пропускайте шанса си! Действайте сега, преди да е станало късно! Настоящата възможност е безценна. Бъдете мъдри и я използвайте, преди да е отлетяла безвъзвратно в миналото!
За един единствен миг можем да се намръщим, да се усмихнем, да махнем с ръка и често дори не обръщаме внимание какво сме направили. В един единствен миг, състезателят може да спечели или загуби състезание. Миговете идват и отлитат със скоростта на светлината.
Незабравими мигове - независимо дали искаме или не, някои мигове остават завинаги в паметта ни. Всеки един от нас има в живота си такива мигове на успехи, разочарования, ужас, радост и мъка.
А дали е възможно да спрем мига? За такъв случай може да се използва фотоапарата. Натискаме копчето. Щрак. Блясва светкавица. и готово. Всичко е запечатано. Само за миг - кратък, но достатъчен, за да се направи снимката. По-късно тази снимка ще припомня мига, в който е направена.
В един миг ли възникват гениалните идеи? Случвало ли Ви се е някога в един миг да Ви осени блестяща идея? Проблясъци на вдъхновение или велики открития често спохождат човек в най-неочаквани мигове - дори тогава, когато той си лежи . Но по-добре е гениална идея в неподходящ момент, отколкото глава без идеи.

Няма коментари: