22 януари 2008

L´amour

Специалистите смятат, че главното в отношението между мъж и жена в семейството е търпението. То е необходимо, особено там, където се налага да имаш работа с хора с парещ темперамент и избухлив характер. Но търпението е голям труд. На това изкуство трябва да се учи всеки член на семейството. Основа за това трябва да стане мисълта, че само когато семейството живее спокойно, без извънредни напрежения, когато всеки се стреми към самоусъвършенстване, тогава всички са щастливи. Да се стремим да потушаваме навреме несдържаните си емоции и да не подклаждаме излишни кавги със заядливи забележки, а в отговор просто да си замълчим.
Какво ли мисли Карла Бруни по тези въпроси за щастието в семейния живот, която казва : “ Моите желания са естествени, спонтанни и не мога да им устоя. Предпочитаните качества в един мъж са свободолюбието, а в жената – силата”. Красивата италианка казва “адио” на безгрижието, а президентът Саркози от своя страна обръща наопаки протокола на Франция. Навлизайки с лекота и самочувствие в четвъртото десетилетие, Бруни ще зачеркне миналото си на свободна жена. За красавицата това е един, колкото успешен, толкова неочакван обрат. Символ на съблазън и интелигентност тя предизвиква нежна революция в Елисейския дворец.
Това е най-неочакваният и бърз роман от миналата година. Твърде с висока скорост се развива действието, чак да не може човек да се осъзнае какво става в действителност. Два месеца след развода със Сесилия – Никола намира в Карла новата дама на сърцето си. И никой, нищо не е забелязал. Една среща при публициста Жак Сегал в средата на ноември, една разходка в парковете на Версай и ето ти публична връзка. През последния месец те са неразделни. На романтичната ваканция по Коледа в Египет влюбените афишират открито своята идилия, хванати ръка за ръка или прегърнати, облечени в леки ежедневни дрехи, като всички други около тях. Може да се запитаме връзката с френския президент не е ли твърде тежка за крехките рамене на Карла? Не е съвсем сигурно, защото тя разкрива една добре оформена личност, с богати преживявания, любови под високо напрежение. Никола Саркози доказа, че обича да обръща наопаки протоколите. Карла е позната, като една от най-известните съблазнителки на планетата. Тя казва за себе си, че е безбожничка с католически основи, навръзва любовниците един след друг – адвоката Арно Кларсфелд,актьорите Венсан Перес, Кевин Костнър рокидоли като Мик Джагър и не на последно място милиардерът Доналд Тръмп.
Индиректно Саркози е разкритикувал поведението на своите предшественици в Елисейския дворец, че са поддържали дискретни извънбрачни връзки. Той казва:” Всеки го знаеше, но никой не говореше за това. Карла и аз сме решили да не лъжем”. Връзката му поразклати рейтинга на президента осем месеца след встъпванто му в длъжност, но въпреки това той продължава да изненадва всички с постъпките си и дали няма да се сбъднат думите на Карла: “Изгарящите желания траят две-три седмици и после моногамието започва да я отегчава”. Какво ли ще бъде развитието ще видим при взаимоотношетнията със Саркози, славещ се като привърженик на рисковата любов. Силните им чувства, с които са свързани могат да доведат до брак, което ще се случи за първи път в историята на републиката от създаването й до сега.

L'amour, hum hum, pas pour moi,
Tous ces "toujours",
C'est pas net, ça joue des tours,
Ca s'approche sans se montrer,
Comme un traître de velours,
Ca me blesse, ou me lasse, selon les jours

L'amour, hum hum, ça ne vaut rien,
Ça m'inquiète de tout,
Et ça se déguise en doux,
Quand ça gronde, quand ça me mord,
Alors oui, c'est pire que tout,
Car j'en veux, hum hum, plus encore,

Pourquoi faire ce tas de plaisirs, de frissons, de caresses, de pauvres promesses ?
A quoi bon se laisser reprendre
Le coeur en chamade,
Ne rien y comprendre,
C'est une embuscade,

L'amour ça ne va pas,
C'est pas du Saint Laurent,
Ca ne tombe pas parfaitement,
Si je ne trouve pas mon style ce n'est pas faute d'essayer,
Et l'amour j'laisse tomber !

A quoi bon ce tas de plaisirs, de frissons, de caresses, de pauvres promesses ?
Pourquoi faire se laisser reprendre,
Le coeur en chamade,
Ne rien y comprendre,
C'est une embuscade,

L'amour, hum hum, j'en veux pas
J'préfère de temps de temps
Je préfère le goût du vent
Le goût étrange et doux de la peau de mes amants,
Mais l'amour, hum hum, pas vraiment.

3 коментара:

Анонимен каза...

Чаровница е Карла Бруни. Интересна е
информацията за нейния живот. Какво ли ще стане в бъдеще?

Анонимен каза...

Много хубаво написано. Без злобни изказвания и настройване срещу героите. Нали всички сме хора. Може би това е прототипа на живот в настоящето. Да не робуваме на скрупули.Да нямаме излишни угризения. живота си е наш и трябва да го живеем както на нас ни харесва.

MARIANNA7 каза...

След десетилетие на подиума Карла слиза от него. Всичките тези години
прекарани в светлината на прожекторите и светкавиците на фотоапаратите, не я откъсват от музиката. Красивата италианка навлиза в шоубизнеса. В края на 2002 година издава първия си албум :"Quelqu`un m`a dit"- "Някой ми каза". Нейният чувствен глас очарова публиката. По-късно издава втори албум, на английски по стихове на Йетс, Одън и Дикинсън.