12 януари 2008

Стивън Кинг - Дългата разходка


Можеш да изтеглиш от тук
Най-популярният автор на книги на ужаса за всички времена най-добре знае какво ви плаши и защо. “За мен страхът е една от най-деликатните емоции, затова винаги се опитвам да уплаша читателя. Ако не мога да го уплаша, аз се опитвам да го смразя от ужас и ако не успея и в това, прибягвам до шока”, казва Стивън Кинг.
Невероятните му сюжети примамват читателя в капана на ежедневието ни с достоверни ситуации и правдоподобни герои, които рано или късно биват застигнати от вездесъщото зло.
Когато става дума за хорър, Стивън Кинг няма равен на себе си.
Стивън Кинг е уникален и въздействащ писател, чиито многобройни бестселъри са синоним на съвременните романи на ужаса за милиони почитатели. Роден е през 1947 г. в Портланд, Мейн. Завършва “Английски език и литература” в Университета на Мейн. Първият му роман “Кери” е публикуван през 1973 г. и до сега той е написал повече от 40 романа и много разкази. Писателят живее със съпругата си Табита Кинг в Централен Мейн.
„Бих препоръчал на всички американци да се разхождат колкото се може по-често. Разходката е не само здраве, тя е и забавление.“
Джон Ф. Кенеди(1962)

Няма коментари: