07 декември 2007

Eлектронният подпис

Електронният подпис е едно удобство за всички, които го ползват. Защо е необходимо да се задължават фирмите да го ползват?! Много по-лесно е да си подадеш информацията както за осигуровки, за ДДС дневници, виес декларации, декларация 6 или по чл. 62 уведомленията и ред други документи. Ако още управителите на фирми не са го разбрали, дано като ги задължат да ползват електронен подпис да осъзнаят предимствата. Губят се часове в чакане, за да се подаде информация. Нямаш никаква гаранция, че справките, които носиш на дискета ще бъде приета по ред причини.
Следва ходене отново в клоновете на НАП, чакане и излишни нерви.
Толкова по-лесно е да подадеш всичко по електронен път. Отнема съвсем малко време и усилия. Според мен всички фирми регистрирани по ДДС трябва да имат електронен подпис.


Предлагат електронният подпис да стане задължителен за големите фирми
07.12.2007 10:35



Координационният съвет за информационно общество (КСИО) обяви, че ще предложи на правителството електронният подпис да стане задължителен за големите фирми.

Предстои приемането на пакет от мерки, с които гражданите да бъдат финансово мотивирани да ползват електронен подпис и да общуват с администрацията по електронен път. Това заяви председателят на съвета Пламен Вачков по време на заседанието на КСИО на 6 декември.


По данни на Националната агенция по приходите (НАП) към момента 47 на сто от фирмите подават справки по ДДС по електронен път, 25 на сто подават декларация 6 по интернет, а 16 на сто от работодателите регистрират трудови договори по интернет. Съветът обсъди и прие решения за по-добро използване на националната информационна инфраструктура за целите на НАП.

1 коментар:

Анонимен каза...

Спор няма - удобство е електронният подпис.