29 декември 2007

Класации

TIME пусна поредната си годишна класация топ 10 на 50 различни теми. Сред тях има доста интересни такива, като например “топ 10 на катастрофите причинени от човека” в която на първо място е глобалното затопляне. “Топ 10 на уеб сайтовете” където на първо място е сайта lemonade.com, или пък “топ 10 модни тенденции” оглавявана от сътрудничеството между дизайнери и художници.
За още топ 10 четете тук
А тук едно мнение кои са десетте неща, без които не може една жена.

Кафе с приятелки
Всъщност не е важно дали е кафе, коктейли или пица. Важното е да е по женски и да имат нещо да обсъждат: мъже; или колежки; или нови козметични продукти; или от всичко по малко (тогава прекарването е най-весело). Срещите по женски са почти толкова необходими за една жена, колкото огледалцето в чантата й.
Дамска чанта
В нея освен огледалце има още хиляда неща, повечето от които идея си нямаме за какво й трябват. В повечето случаи вътре цари мъничък хаос, в който само тя се оправя. Чантата й - ако ние случайно дръзнем тайничко да надникнем в чантата й, настава такава буря, че ни се ще да се скрием целите във въпросното торбе, някъде сред мокрите кърпички и пинсетите.
Нови дрехи
Няма по-забавно нещо от следната гледка: жена, застанала пред пукащия се по шевовете гардероб, която казва: „Нямам какво да облека!” с най-искрен ужас в гласа. След броени часове я виждаш да мъкне от магазина някоя нова дреха, гардеробът става още по-пълен, а тя си стои без дрехи (което за нас май не е чак толкова лошо…)
Възхищение
След като се е облякла най-после, направила си е прическа, грим и маникюр и ухае на любимия си парфюм, тя с право мисли, че е неотразима. Маже се с лосиони. И очаква възхита в нашите погледи. Макар, че ако я питаме, ще ни каже, че прави всичко това само и единствено заради себе си!
Още един лосион за тяло
Няма значение, че вече има… пет-шест. Сега е излязъл нов, с екстракт от екзотично и невероятно полезно водорасло от Южнокитайско море…
Клюки
Някои може да не си го признават, но всички умират да чуят какво е станало с онази далечна позната, която се омъжи толкова млада и после замина за Парагвай и после…
Рицар
Рицар на бял кон. И това повечето жени не си го признават, но всички искат един прекрасен рицар на бял кон. Просто имат нужда от кавалери – да им помагат да си обличат палтата, а когато нямат палта, да свалят саката си и да им ги намятат нежно; да им отварят вратата; да им дават път… С една дума – да се грижат за тях.
Независимост
Колкото и да имат нужда от рицари обаче, жените все пак обичат да зависят само от себе си. (Може да звучи объркано, но все пак говорим за жени!) Еманципацията за тях е повод за гордост и радост, че са свършили онези тъмни времена, когато жените са били собственост на мъжете си („тъмни” от гледна точка на жените, за мъжете може и да са били светли).
Ред
Както са я учили още от малка, нещата си имат определени места. Бельото й. Не се смей, че бельото й е подредено по цветове! Както и по това дали въпросните гащи са „за вкъщи” или „за специални случаи”. Е, и нас са ни учили как се подреждат нещата, но мозъкът ни просто не възприема такива работи!
Мъже
Независимо дали го признават, жените (най-малко хетеросексуалните) не могат без мъже в живота си. Факт.

Няма коментари: