19 ноември 2007

Късметът може да се предизвика

Опрости своя живот. Престани да страдаш от дефицита на време и изобилие на финансови грижи. На работа, в къщи, общувайки с хората, често споменавай, че към всичко трябва да се отнасяш просто. Следвай този принцип и количеството на неблагоприятни фактори, предизвикващи стрес, забележимо ще намалеят.
Хората, които постоянно твърдят, че на нищо не са способни, че те са абсолютни неудачници, започват наистина да вярват в това сами, без да осъзнават, понижават собствената си оценка. Имаш чувството, че успехът ги отбягва, отблъсква се от тях. Насъбралата се вътрешна негатвност ни играе лоши номера. Най - добре поглеждайки се сутрин в огледалото да си пожелаем успех в разрешаване на неотложни задачи, както в работата, така и в личен план. Положителния тон на мисли влияят благотворно на всеки. Едно е постоянно да си казваш аз съм неудачник и не мога и да отричаш сам себе си и възможностите си. Друго е да застанеш лице в лице с всички проблеми и да се стремиш да ги преодоляваш. Нагласата е коренно различна.
Нека се стремим да не задържаме злобата в себе си дълго, дори и ако често си лъган. Просто трябва да вярваме, че ще дойде време и ще срещнем единствения, скъпия, близкия по дух човек. Наистина е възможно съдбата да ти подари тази среща само в случай, че сами поработим върху себе си. ПЪРВО – прости на всички, които са те обидили и никога не си спомняй за тях. ВТОРО – не мисли да прекарваш дни и нощи в мечти и през цялото време да хленчиш. ТРЕТО – отпусни се и се наслаждавай на живота, прави всичко, за да ти бъде интересно общуването. И няма да забележиш как кръгът от познати значително ще се разшири и щастието ще почука на нашата врата.
Възможно е да не се отнасяме към всичко много сериозно. Животът всъщност е забавно нещо. Хайде по-често да се смеем. Дори и да няма повод за радост може да си създаваме сами различни ситуации, позволяващи от душа да се посмееш. Усмихнатите хора винаги печелят или поне с усмивка приемат всичко.

4 коментара:

Анонимен каза...

Знаеш ли преди време споделих,че не мога да мразя , а винаги се стремя да помогна с каквото мога,ако пак не мига да помогна не преча на човека изобщо.И Мариянче, отговора бе ,че заради това ме обичат.Да всеки трябва да помисли ЗА СЕБЕСИ, колкото и егоистично да звучи.Благодаря за темата.

MARIANNA7 каза...

Пожелавам ти да не загубваш топлината в отношенията в този студен свят Кръстинче.

k7 каза...

Вярно, че е времето на депресиите. Ние нямаме право да се депресираме. Трябва да живеем приятно и да се радваме на живота. Никакви негативи, само положителни емоции. Кога ще си организираме нещо като сбирка на групата ентусиасти. Поеми инициативата, като човек с толкова интересни идеи.Съгласна?

MARIANNA7 каза...

Ще говоря Краси и ще се обадя. Не е ли по-добре в началото на декември да бъде? Хем има и разни празници. Ох, проявих се като икономист, но ще ми простите. Обадете се най-добре и ще се реши съвместно. Така е най-добре според мен. Идейка си е.