14 октомври 2007

Първата дама



Президентът среща за първи път Сесилия, когато като кмет на богатото предградие Ньои-сюр-Сен я бракосъчетава с тв водещия Жак Мартен на 10 август 1984 година.По-късно Никола ще признае, че се влюбил в булката още по време на венчавката. Доказателство за това са следващите четири години, в които той се опитва да покори сърцето й. И това се случва през 1988 година след бърз развод тя заживява със Саркози без брак. До 1996 година тя е заклеймена като “любовницата на кмета”. Женят се цели осем години след началото на връзката им.
Когато през 1994 година избират Саркози за лидер на управляващия Съюз за народно движение, Сесилия става шеф на кабинета му в партийната централа. Макар да изглеждат идеалният тандем, в семейството съвсем не липсват колизии.
През следващите години семейството съвсем не си губи времето и злите езици, както и медиите ги следват на всяка крачка. Говори се, че 2005 година е критична за семейството. Саркози излиза с известна журналистка, а Сесилия е хваната да летува с друг мъж. Изгледите са за разпадане на брака им. Парадоксалното е, че французите са готови да представят всичко розово в семейството, така и да разменят пикантни клюки. Слуховете са популярна тема в парижките салони. Както се казва в “Ел”-“ Преди, когато президентът изневеряваше на съпругата си, всички знаеха, но никой не го обсъждаше. А сега наблюдаваме тази любовна драма с нейните възходи и падения. Всички обсъждаха първата дама: Имало ли е опити за самоубийство? Защо се е върнала? Не знаем със сигурност, но искаме да разберем”. Както се говори – тя се е върнала при мъжа си подмамена от ролята на първа дама.. Други смятат, че авантюрите им са били глътка въздух след близо две десетилетия съвместен живот. Така или иначе Сесилия беше до него в битката за президентския пост.Днес тя е сред първите му политически съветници, а ролята й при освобождаването на медиците в Либия и помогна да достигне връх в дипломацията.
Привържениците на семейство Саркози го наричат “френската версия на семейство Кенеди”. Първата дама е красива и се облича с дизайнерски дрехи, децата са винаги усмихнати, а президентът е атлетичен и обича да е на открито, пословичен с неговия естествен чар . Но какво ли ще стане в бъдеще? Всеки решава сам собствената си съдба. Дали са верни слуховете, че двойката се разпада? Въпрос на време.

Joe Dassin - Salut les amoureux

Няма коментари: