15 септември 2007

Да правим каквото трябва...

Първите месеци на годината мислехме, че ще имаме голям късмет с влизането в Европейския съюз. Сега, като в някакъв кошмарен сън все бягаме от сянката на голямата инфлация на 1997 година, а стоим на едно място и тя сякаш ни застига. Разбира се, който издържи, ще оцелее. Ще изплува. Ще стигне до спасителния бряг, към който в библейската древност евреите са вървели четиридесет години. Дано при нас сроковете са по-кратки.
Есен с есен не си прилича! Може би успокояващият хлад ще бъде като компрес след болното, с изгарящи температури и жестоки наводнения лято. А сладкото грозде и високият градус на виното ще са малка компенсация на пресъхналите ниви. Но да правим каквото трябва, а да става каквото ще!
По данни на БНБ към средата на 2007 година нефинансовите предприятия и домакинствата са получили
20% повече кредити в сравнение за същия период на 2005 година. Това показва “ сухата” статистика. Множеството банкови продукти, условия и условности са трудни за разбиране от страна на кредитополучателите. Те схващат трудно всички правила наложени във връзка с получаване на един кредит. Целта им е една единствена - да получат заветния кредит, а какви ще бъдат условията….и последствията? При всички положения трябва да се разгледат внимателно всички компоненти, които се включват в един кредит още от самото начало на разглеждане на един кредит, до момента на получаването му. Предварително да се прецени първо каква е възможната сума за погасяване на месец. В момента има добри кредитни специалисти, които подробно разясняват до каква сума е възможно да се получи и в последствие какви са задълженията на клиента. Ако става дума за бизнес е възможно при развиването на бизнеса да е необходимо по-голямо финансиране. Да се променя срока на погасяване или гратисните периоди, както и погасителния план, да са съобразени със самия бизнес. Задължително е за всички клиенти да питат за най-малките подробности и детайли.
Все повече българи се насочват към услугите на банките притиснати от обстоятелствата. Има много причини да решиш да изтеглиш кредит, но да е наистина поносим за теб и да имаш възможност да си го връщаш.

4 коментара:

k7 каза...

За последните години отчитаната инфлация по месеци обикновено беше ниска, но както отчетоха за август инфлацията е най - висока. Доходите остават същите, а разходите растат. Може би това е причина да се търсят възможности за кредитиране.

MARIANNA7 каза...

Да наистина се отчита ниска инфлация в последните години. Не мисля, че точно инфлацията ни притиска да теглим кредити . По-скоро някои неотложни желания, които искаме да постигнем за кратък период от време и трябват твърде много средства наведнъж. Защото можем да разрешим проблема с временния недостиг на средства с помощта на една кредитна карта. Тя дава възможност да се правят бързи разплащания и сумите да се връщат от получените ежемесечни възнаграждения. Докато тегленето на кредит предполага неговото изплащане и в дългосрочен план. Разбира се не говоря за фирмени кредити, а за потребителски на физически лица.

Анонимен каза...

На кого не му трябва кредит на днешно време? Информираността е един от основните показатели за съвремието. Много е важно да знаеш какво искаш и да правиш това , което трябва.

MARIANNA7 каза...

А какво трябва да правим?