20 юли 2007

СЕЗОНИТЕ И ХАРАКТЕРА

Твърди се, че всеки си има “свое” време в годината, което издава характера. Всеки иска да научи повече за себе си. Да се опознае по-добре. Интересува се от възможности и предизвикателства.
Ако обичаме пролетта – това са капризни и егоистични, непосредствени и романтични. Понасят трудностите леко, защото предпочитат да забравят лошото. Имат мек характер и весел нрав. Лекомислени, весели и безгрижни, рядко се поддават на отчаяние, често са душата на компанията и си падат по авантюрите. Не са инициатори, но с увлечение и възторг приемат идеите на другите и са готови да участват активно в осъществяването им. Всички ги обичат и им се радват, защото с тях се общува лесно. Връзките, които те завързват, рядко са трайни. Девиза “далече от очите, далече от сърцето” те прилагат към всички свои обвързаности.
Зимните хора са ярки индивидуалисти. Често са затворени, не много общителни, сурови и винаги знаят какво искат. Те преодоляват жизнените трудности със свити устни, търпеливо и настойчиво. Този тип хора постигат успех във всичко.
По природа са сдържани, не говорят излишно и не са склонни да показват емоциите си. Въпреки , че техните чувства са много силни, те се стремят да ги преживяват насаме и да ги пазят в тайна от другите. Също както и своето мнение, което изказват само ако са помолени или ако сметнат, че то непременно трябва да бъде чуто. Избират приятелите си внимателно и затова често броят на близките им хора не е голям. В повечето случаи обичащите зимата са материалисти, ценят уюта и комфорта. Не са склонни да прощават предателството и изневярата.
Обичащите лятото са родени лидери. Ярки индивидуалисти, те се способни да покорят сърцата със своята неудържима енергия. В главата си имат множество идеи, планове и грандиозни мисли. Другите често им завиждат. От тях излизат често добри началници, но на мястото на подчинени не им е уютно. Винаги се стараят да изпълнят живота си с разнообразие, в което понякога стигат до крайности. Те са упорити, често до инат, винаги се стремят да постигнат своето, но въпреки това са готови на компромис – в разумни граници.
Любителите на есента са неспасяеми романтици. Любимото време на стеснителните, затворените и неуверени в себе си хора, склонни към депресия и потиснатост. Характерът им е променлив като времето през този сезон. Настроението им също. Те обичат спокойствието и уединението. Рядко изпитват нужда от общуване. Имат малко приятели, трудно се разбират с нови хора. Поради природната си сдържаност, скованост и неувереност в себе си те са с по-слабя воля и затова с склонни да злоупотребяват с алкохол, цигари, наркотици. Но има и други случаи, когато тези хора се отличават с нестандартното си поведение или начин на живот – в обществото може да се държат предизвикателно или да имат много, но много кратки любовни авантюри. Сред тях има много творци.

2 коментара:

Анонимен каза...

Замислих ли се и то доста.Прочетох всичко няколко пъти.Знаеш ли аз харесвам и четерите сезона,но за съжеление не мога да се определя точно.Помагай.Извинявай, но ти кой сезон обичаш?

MARIANNA7 каза...

Аз обичам пролетта, но не мога да се съглася с написаното за пролетните хора. Може би все пак харесваш някой от четирите сезона, повече от другите три?