17 януари 2007

ЧУДЯ СЕ АЗ..... А ТО КАКВО БИЛО....

Гледането на комедии e едно от най-добрите алтернативни методи за превенция за тези, които страдат от нарушения в сърдечната и кръвоносната система, смятат американски кардиолози, цитирани от изданието Psychology Today. Обратен е ефектът от филмите на ужасите и кървавите истории.

Оказва се, че, по думите на учените, веселият филм носи полза не по-малко от витамините и лечебната физкултура.

Кардиолозите от САЩ са провели специално изследване, за да изяснят влиянието на различните жанрове в киното върху организма на човека, като участниците в експеримента са били разделени на 2 групи. Никой от тях не е пушил, не е употребявал алкохол и не е приемал витамини. Едната група е гледала само комедии, а другата - само екшъни и филми на ужасите. След гледането на филмите на участниците е било измервано кръвното налягане. При над 75% от зрителите на комедии е констатирана подобрена циркулация на кръвта и нормално кръвно налягане. Резултатите на зрителите от втората група са били противоположни.

2 коментара:

Анонимен каза...

Bonjour délicieuse Marianna

jolie cette affiche "l'illusioniste" !

tout ce que tu réalises est très beau et toi, tu n'es pas une illusion mais une réalité magnifique, une jolie femme qui possède le paradis dans son coeur !
bisous...Albert

MARIANNA7 каза...

Bonjour Albert

Oui je n`es pas une illusion. J`ai vu "l'illusioniste"- Une histoire belle et prenante .