11 декември 2006

Да се пренесем в кулинарията







С наближаването на празниците всяка домакиня си мисли какво да приготви, за да изненада своите близки. Имам една позната, която усилено се обучава в това изкуство и ми прати нейните първи опити в тази насока. С нейно разрешение публикувам пратените ми снимки на приготвените вкусотии. Сътветно ми предостави и рецептите.
Технология на бене от кренвирши:
Технология за Паста пат-а-фри:
Кренвиршите се обелват и нарязват на парчета с дължина 3-5 см, които се панират в следната паста:паста за паниране пат-а-фри: брашното, жълтъците, растителното масло и горещата вода, размесена с бирата, се разбъркват в съд докато се получи гъсто тесто подобно на пареното тесто. Към тестото, след като леко се охлади, се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се разбърква леко до пухкавост и се оставя да отлежи 25 -30 мин, след което се използва за паниране.

Продукт Количество

1. кренвирш 300 гр.
2. брашно 100 гр.
3. вода 60 гр.
4 бира 60 гр.
5 яйца 2 бр.
6 растително масло 15 гр.
за 3 порции

Технология на рулца по чешки:
Върху парче шунка се поставя руска салата. Навива се като фунийка. Украсява се по фантазия.

Технология на пълнени домати:
Домати "шмеркезе".
Домата се отрязва високо, като капачето не се прерязва напълно. Домата се издълбава леко. Пълни се с плънка: настъргано сирене смесено с майонеза и малко растителна мазнина. Черен пипер за очи и морков за нос.

Добър апетит !!!
Благодаря Снеже.

5 коментара:

Анонимен каза...

Добре изглеждат представените блюда, ако са и толкова вкусни....няма прошка. Нищо няма да остане. :)

MARIANNA7 каза...

Аз също мога да го потвръдя. Бях приятно изненедана . Благодаря . Продължавай все така. Успех.

Анонимен каза...

На човек да му се прияде само.

Анонимен каза...

Уверявам Ви,че беше много вкусно.Храната е калорична и накрая всички преядоха за съжаление,нали все още сме в пости дано ни е простено.

MARIANNA7 каза...

Повтарям се, но никога не съм постила. Имам възможност да наблюдавам някои, които постят. Голямо ядене пада на какво ли не само и само да задоволят глада си. Крайният резултат от постенето е наддаване по няколко килограма на първо място, после като започнат и с мазнотиите се получава направо едно освиняване. Интересното е, че имам точно нагледен пример.
Затова си хапвам каквото ми се яде, пък каквото ще да става.
Предполагам, че е било вкусно.