22 април 2006

10 THINGS I HATE ABOUT YOU




Една комедия, в която се разискват проблеми на подрастващото поколение - как да се държи в обществото, какво е позволено и какво не. На пръв поглед доста банално, но.... Баща по професия лекар гледа сам двете си дъщери Бианка и Кет. Кет е по-голямата. Момиче със стремежи и установени желания за бъдещето си. Демонстрира твърдост в решенията си, но и доста крехка в личен план.За всички в малкото общество изглежда като опърничава и особена по характер. В действителност тя е получила първото си разочарование в живота и взема решение да не позволява повече това да се случва. Става безкомпромисна към момчетата на нeйната възраст.
Има забавни моменти изразяващи отношения учители - ученици - показващи техните недостатъци. Умело е представена психоложката на училището, която във всеки един свободен момент пише на компютъра си еротичен роман.
Проследява развитие на една зараждаща се по неволя връзка - толкова красива и романтична, толкова интересна и забавна, че те държи пред екрана. Неусетно сред забавните случки и приятните мелодии времето отлита и идва края на "Десет неща, които не харесвам в теб".

Няма коментари: