29 март 2006

НАИВНИ ИЛИ НЕ

България е сигурно страната с най-много екстрасенси, гледачи, баячи и врачки на глава от населението. Може би, защото страната е силно енергийна и затова...
Има толкова много, че не може да се изброят. Всеки ден чуваш за някой нов, който толкова добре познавал,че няма начин трябва да се посети и да чуеш поредната истина за теб. По-склонна съм да вярвам на астролози .
Има много, които нито са лъжци, нито изманици и печелбари, а напротив - помагат на хората в повечето случаи. Иде ми да кажа - невероятно, но факт. Може би е нужен много ум и духовна чистота, силна интуиция. Възможно е да са природни медиуми, които не е необходимо да са и толкова умни. Друго нещо е Ученикът, Радж Йогът, Съзнателният Ясновидец, развил способностите си под контрола на Учител, владеещ волята си, ясен ум и чисто сърце!
Докато на времето имаше една Ванга , сега има цели центрове, които само с това се занимават.
Решаваш да гледаш телевизия – пускаш и какво да видиш в монитора – хора с невероятни възможности, които само при обаждане по телефон ти казват, какви са шансовете да отидеш да речем на работа в чужбина, кога да го направиш, че е най-успешен период. Казват кой за кого е подходяща партия и какво ли не още. А хората вярващи се обаждат и като че ли остават доволни от всичко чуто.
Защо започнах да пиша на тази тема?
Днес и вчера дори, вървя по улицата и ме срещат мними гледачки и напористо поглеждайки към мен се опитват да ме заговорят и да ми кажат какво ми предстои в близкото бъдеще.
Първи случай :
Излизам от учреждение /няма да уточнявам какво точно/, за да стигна до определено друго такова се минава през парк. На пейките седнали врачките и така както си вървиш ти подвикват :
- Дава ти се компания, спри се да ти кажа?!!

Втори случай:
Отново си вървя по пътя прибирайки се към дома и ми казват :
- Успех ти се пише, че не една, ами две, една след друга. Как да се държиш с такива, как да не си изненадан?
Вървях после и си мислех, дали пък излъчвам нещо, че веднага се мъчат да ме заговорят? Дали към всички се държат така? Как ли трябва да изглеждаш, че да не те закачат? И ред други въпроси.
Може би с всички се държат по същия начин, пък който се хване. Поне така предполагам...
Всички, които се занимават с такава дейност твърдят, че са учили за това или поне, че са с доказани възможности. Може и да е вярно. А уличните, те какви са?
По-интересното е - възможно ли е хората да вярват и да се доверяват по този начин за собствената си съдба? Нима сме толкова наивни? Има ли такива?

Ако приемам тези, които са доказали способностите си в отделни области, за гадаене на карти, кафе и ред други начини за и предсказване на бъдещето, както и за откриване на дадени предмети или каквито и да било други свръхестествени възможности, то другите спиращи те по улиците определено не са ми приятни.

3 коментара:

Анонимен каза...

hallo! i'm speaking from azores very nice blog

Анонимен каза...

hello again! very nice to meet you!

MARIANNA7 каза...

You welcome :)