26 февруари 2006

Nochnoi Dozor


Ночной Дозор - Нощна Стража

Режисьор : Тимур Бекмамбетов

В ролите : Константин Кабенски ; Владимир Меншов ; Валери Золотукин ; Мария Полошина ; Галина Тюнина ; Юри Кутценко ; Алексей Чадов и др.

IMDB : http://www.imdb.com/title/tt0403358/

Държава : RUSSIA

Времетраене : 115 min

Резюме : Действието на “Нощна стража” се развива в Москва и разглежда конфликта и крехкия баланс между силите на Мрака и Светлината. Легендата разказва за заветен ден, в който войските на Светлината и Мрака се сблъскват в решаваща битка.

Но тъй като силите им са равни, единственият начин да спрат кръвопролитията е да се сключи примирие. Примирие определящо, че никой от тях няма право насила да твори добро или зло и да влияе върху съдбите на хората по земята. За да се запази балансът, войните на Светлината, познати като Нощна стража, следят поведението на силите на Мрака. Предвождани от Великия Гесар (Владимир Меншов), Нощната стража се състои от група “различни”, които живеят сред обикновените хора, но притежават специални способности.

Те могат да менят формата си и да вършат свръхестествени неща докато патрулират през нощта и пазят човечеството от Тъмните – вампири, вещици и зли магове – които искат да нарушат Примирието.

От своя страна, войните на Мрака, предвождани от Завулон (Виктор Вержбицкий), се наричат Дневна стража и съблюдават Светлите да спазват своята част от Примирието.

Така балансът между Светлина и Мрак се пази в продължение на векове. Но омразата между двете страни никога не стихва и всички чакат да се изпълни древното пророчество за появата на “Великия различен”, който ще промени съотношението на силите в зависимост от това чия страна вземе. Според легендата, той ще се поддаде на изкушенията на Тъмнината, като по този начин ще потопи света във война и мрак...

Решителният час дойде...

Няма коментари: