31 януари 2006

ИСТИНА ЛИ Е



Рийз Уидърспун, русокосата красавица от филма „Професия блондинка”, е звездата и в тази романтична любовна история за лекарка – блондинка и архитект. Героинята й Елизабет е абсолютно отдадена на работата си като лекар и е прекалено заета за нещо друго в живота си. Една нощ след ужасна катастрофа, тя се оказва между рая и земята. Елизабет не разбира, че е мъртва и си мисли, че нищо особено не се е случило, докато не среща Дейвид /Марк Руфало/ - самотен архитект, който наема нейния стар апартамент. Дейвид мисли, че полудява, защото вижда духа й и се опитва по всякакъв начин да се освободи от нея. Но Елизабет просто не иска да си отиде.
Въпреки че двамата са абсолютно различни, може би все пак е възможно да станат приятели.

Рождено име: Лаура Жейн Рийз Уидърспун/Laura Jean Reese Witherspoon
Родженна дата: 22 март 1976 година в Луизиана, САЩ


Рийз се запознава с развлекателната индустрия едва на седем годишна възраст, когато става модел. Появява се в няколко ТВ реклами. На единадесет става първа в състезание за таланти.
През 1990 получава първата си роля във филма “The Man in the Moon (1991)”.
След като завършва гимназия през 1994, Рийз решава да изостави на заден план актьорството и се отдава на Английска литература в Станфордския Университет. Колежанските й планове набързо са разбити след като приема да участва в два филма: “Fear (1996)” и “Freeway (1996)” на когото партнира на Кийфър Съдърланд. Филмите имат голям успех и утвърдяват Рийз като изгряваща звезда на Холивуд и й отварят вратите към по-големи участия. Тези участия не закъсняват: “Pleasantville (1998)”, “Election (1999)” и “Cruel Intentions (1999)”.
Най-голямата й роля за момента е участието й като Ели Уудс в комедията “Професия блондинка/Legally Blonde (2001)”. Филмът привлича многобройна публика и определя актрисата като една от най-красивите в Холивуд.
През 2002 участва в “Sweet Home Alabama”, който има повече от 100 милиона $ печалба.
В живота Рийз се оженва за Раян Пилипе през 1999. Двамата се запознали на партито по случай 21 рожден ден, а в последствие и работят заедно в “Cruel Intentions (1999)”. Имат две деца: дъщеря на име Ава Елизабет, родена на 9 септември 1999; и син – Дейкън, роден на 23 октомври 2003.

Няма коментари: