18 ноември 2005

СЪЖИТЕЛСТВО

Какво е да имаш куче или котка в дома си? Това винаги носи подсъзнателен характер и сигнализира, че е необходимо да се сложи ред в семейния живот или да разнообрази всекидневието заемайки се с интерсна работа. Животните ни помагат в ежедневието дори само и напомняйки за непосредствеността. Желанието да гледаш едно животно е като сигнал, че е време да промениш живота си, да станеш по - грижовен, по - ласкав и по -творческа личност. Казват, че кучето пробужда майчините чувства, а котката - талантите на човека.
Според народната традиция котката се смята за талисман на уютния дом. Присъствието на котката до човека намалява тревогата, която човек изпитва поради своята самота или лични проблеми.
Кучетата се привързват към личността, към стопанина си. Ако зрял човек си мечтае за куче, значи му е време да разнообрази живота си. Желанието възниква, когато всичко в живота става банално, делнично, когато от всекидневните грижи не ни оставят нито сили, нито време за някакво творчество.
Винаги съм уважавала хората, които обичат животни. Това според мен са благородни хора, които отделят време и с желание се грижат за едно животно. Като си вземеш котка или куче, то става като член на семейството. Мислиш за него, грижиш се. Радваш се когато играе весело или пък лежи на слънце. Толкова разнообразни чувства изпитваш като го наблюдаваш. Има много интересни моменти. С течение на времето котето или кучето свикват с дома, обстановката и с порядките на всички членове от семейството. Друг е въпросът, че се привързват към определен член от семейството. Много е приятно да те посрещне на вратата, да върви пред теб знаейки на къде отиваш
да те наблюдава, чакайки да му обърнеш внимание и в момента точно когато можеш да го направиш, да видиш две лапички протегнати към теб и две мили очи гледащи те нежно. Това са спомени за моето кученце. Още ми е мъчно за него и толкова често си спомням, но ми е трудно да взема още ново.

2 коментара:

Анонимен каза...

Отново за любовта... непредобедената , неизискваща въпреки всичко.
Обичам животните - правят ме по толе- рантна и мъдра. Вземи си ново животинче , то няма да замести предишното, но ще ти даде своята сила за да продържаш спомена и за да живееш по-отговорно и към двете ЖИВОТ&ни ...поне.

MARIANNA7 каза...

Ще помисля....